FIHF Personal Trainer

FIHF – Finnish Institute for Health and Fitness tarjoaa koulutusta fysioterapeuteille, fysioterapian opiskelijoille ja muille terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille. Valikoimaan kuuluvat esimerkiksi personal trainer- ja ravintovalmentajakoulutukset.

FIHF:n Personal trainer -koulutukseen pääsyvaatimuksena on, että hakija on fysioterapeutti tai loppuvaiheen fysioterapian opiskelija. Fysioterapeutti on tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan ammattilainen. Tämä takaa sen, että FIHF:n kouluttamilla valmentajilla on hyvä osaaminen fysiologiasta, anatomiasta, liikunnan ja terveyden edistämisestä sekä harjoitteluun vaikuttavista tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista. Fysioterapiakoulutuksessa opitaan analysoimaan liikettä ja liikkumista, sekä ohjaamaan biomekaanisesti oikeita liikemalleja. Tämä antaa hyvät valmiudet myös personal trainerina toimimiseen ja takaa sen, että valmennus sujuu tehokkaasti ja turvallisesti.

Valmistuneet fysioterapeutit voivat käyttää nimikettä PhysioTrainer, jolla nimellä itse koulutuskin tunnetaan. Koulutetun fysioterapeutin tarjoaman PhysioTraining:in ydinaluetta on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ja sairauksien huomiointi harjoittelussa. Fysioterapeutti on vammojen ennaltaehkäisyn ja kuntoutuksen asiantuntija. Hän osaa esimerkiksi auttaa takaisin liikunnan tai urheilun pariin vammojen jälkeen ottaen huomioon harjoittelua rajoittavat ongelmat.

Kokemukseni mukaan koulutus on laadukasta. Kouluttajat ovat alansa tunnettuja ammattilaisia. Personal trainer -koulutuksen pääkouluttajana toimii arvostettu valmentaja ja kouluttaja Timo Haikarainen. Muissa koulutuksissa opettavat muiden muassa Patrik Borg ja Reijo Laatikainen.

Itse koulutus sisätää laajasti onnistuneen valmennuksen kannalta tärkeitä kokonaisuuksia. Koulutuksen alussa käsitellään personal trainerin roolia ja työnkuvaa sekä tuloksellisen valmennuksen edellytyksiä. Toisen laajan kokonaisuuden muodostavat valmennusoppi ja liikuntafysiologia. Näitä Teemoja käsitellään muun muassa voimaharjoittelun, kestävyyskunnon ja kehonkoostumuksen parantamisen näkökulmasta. Kolmas keskeinen teema on harjoittelun tavoitteita tukeva ravitsemus, joka yhdessä treenaamisen ja levon kanssa muodostaa kunnon kohoamisen kivijalan. Muita aihealueita ovat muun muassa motivoiva valmennus ja elämäntapamuutoksen tukeminen, toiminnallinen anatomia sekä fysioterapian erityiskysymykset valmennuksessa.

Koulutus sisältää myös paljon käytännön harjoittelua. Suoritustekniikoita ja ohjaamista hiotaan kuntosalilla Timo Haikaraisen johdolla. Valmennusta harjoitellaan asiakastilanteissa. Kouluttajien osaamisesta on helppo ammentaa käytännön kokemuksen tuomaa tietoa ja esimerkkejä, sillä he kaikki ovat kaikki kokeneita alansa tekijöitä.

Koulutukseen osallistuu fysioterapeutteja ja opiskelijoita monipuolisella taustalla. Monet ovat pitkän linjan ammattilaisia. Joukossa on yksityisyrittäjiä, terapeutteja isoista organisaatoista ja loppuvaiheen opiskelijoita. Osallistujien liikuntatausta on monimuotoinen. Eri liikuntalajit ovat hyvin edustettuina ja joukossa on myös kokeneita lajivalmentajia ja urheilujoukkueiden fysioterapeutteja. Tämä tarjoaa hienon mahdollisuuden oppia kollegoilta ja laajentaa omaa osaamista.

FIHF:n personal trainer koulutuksen hyvä puoli on, että osallistujilla on laajat pohjatiedot ennen koulutuksen aloittamista. Näin päästää suoraan syvälle valmentamisen opiskeluun ilman, että tarvitsee käydä läpi perusasioita esimerkiksi anatomiasta ja fysiologiasta. Myös erinomaiset kouluttajat ja muiden osallistujien tuki auttavat kohti ammatillista kehitystä. Itse ainakin koen saaneeni koulutukselta paljon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s